Բալով կարկանդակ | online-tv.am

Բալով կարկանդակ

11:49 23.07.2012

Բաղադրություն

 

 

 

 

130գր շաքարավազ
0,55գր կաթ
125գր կաթնաշոռ
200գր ալյուր
55գր ձեթ
2 ձու
24գր կարտոֆիլի ալյուր
10գր վանելին
300 թթվասեր
300 սառեցրաց բալ

 

 

 

 

Պատրաստման եղանակ

 

 

 

 

ՀԱՏԱՊՏՈՒՂԸ ԿԱՐԵԼԻ Է ՎԵՐՑՆԵԼ ԵՎ ՍԱՌԵՑՐԱՑ ԵՎ ԹԱՐՄ,ԿԱԽՎԱԾ Է ՏԱՐՎԱ ԵՂԱՆԱԿԻՑ

1.Եթե վերցնում ենք սառեցրածը,ապա նորից սառեցնել:
Վերցնում ենք կարկանդակի կաղապարը(24սմ):վրան դնել կալկան,Կաղապարի կողքերը կարագ քսել մի փոքր ել ալյուր ցանել:Ջերմաստիճանը ջեռոցի 180:Վերցնել մեկ թեյի գդսլ սոդա,լցնել կաթնաշորի վրա:
2.Մյուս տարբերակի դեքում հարել 300գր թթվասեր 24գր օսլա,65գր շաքարավազ,խմորը լցնել շրջանային կալկայի օգնությամբ,կողքերը բարձրացնել :
3.Վերևի մասը կրեմ լցնել,հետո զգուշությամբ շարել հատապտուղը,առանց սոկի,եթե ջրային մասը շատ է՝կարելի է խառնել մի քիչ ալյուր կամ օսլա:
4.Եփել 40-50 րոպե,նայել կրեմը լինի պինդ(եթե խմորի գույնը շատ կարմրի կարելի է վերևից ծածկել ֆոլգայով):Այնուհետև թողնել հովանա 5րոպե :
5.Թողնել լավ սառի այդպես կրեմը լավ պինդ կլինի:Չնայաց միջին մասը կտրելուց հնարավոր է կրեմը թույլ լինի:

նյութի աղբյուր` recipes.am

 

 

 
Դիտվել է 1610 անգամ

online-tv.am

Нравится 0