Սխտորի թթու | online-tv.am

Սխտորի թթու

15:47 19.06.2012

Բաղադրություն

Գլուխ սխտոր,
աղաջուր,
սև հատիկավոր պղպեղ,
դափնի տերև,
գինու քացախ

 

 

Պատրաստման եղանակ

Նոր, հասած գլուխ սխտորը մաքրել, կտրել արմատները, սառը ջրով լվանալ: Այնուհետև լցնել 3 լ.-ոց ապակե բանկայի մեջ, վրան աղաջուր ավելացնել, ցանկության դեպքում ավելացնել նաև սև հատիկավոր պղպեղ և դափնի տերև և դնել արևի տակ: 2 օրը մեկ ջուրը փոխել: 40 օրից ջուրը թափել և վրան գինու քացախ լցնել: Բանկան կափարիչով պինդ փակել և դնել հով տեղ: Կարելի է պահել 2 տարի:
Եթե սխտորը շատ է չորացել, պետք է 2-3 ժամ պահել սառը ջրի տակ և նոր միայն մաքրել: Պատրաստելու ժամկետը հուլիսի կեսերից մինչև օգոստոսի վերջն է:

նյութի աղբյուր` recipes.am

 
Դիտվել է 1826 անգամ

online-tv.am

Нравится 0