Սպիտակ գինով պիցցա | online-tv.am

Սպիտակ գինով պիցցա

14:31 10.06.2012

Բաղադրություն

Բաղադրությունը.

խմորի համար.
1 բաժակ ալյուր,
20գր. “ՀԱՑԹՈՒԽ” խմորիչ,
1 բաժակ կաթ,
2 ձու,
1 ճաշի գդալ շաքարավազ,
1/2 թեյի գդալ աղ,
3 ճաշի գդալ բուսական յուղ:

Լցոնի համար.

4-5 հատ լոլիկ,
400գր. խոզապուխտ,
4 շերտ պանիր (նախընտրելի է շվեյցարական),
300գր. թարմ շամպինյոն,
1 պճեղ սխտոր,
1 բաժակ սպիտակ գինի,
1 ճաշի գդալ բուսական յուղ,
աղ` ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակ

Պատրաստել խմորիչով խմոր, թողնել որ բարձրանա, մեկ անգամ ևս լավ հունցել և փռել յուղած տապակի մեջ:
Շամպինյոնն ու խոզապուխտը մանր կտրատել: Կտրատած շամպինյոնին ավելացնել բուսական յուղը, մանրացված սխտորը, լցնել սպիտակ գինին և եփել մոտ 15 րոպե: Աղն ավելացնել ըստ ճաշակի:
Խմորին քսել կարագ և ծածկել այն կտրատած լոլիկով, խոզապուխտի կտորներով, սնկով և ապա ամբողջը ծածկել պանրի շերտով: Պիցցան տեղադրել նախապես տաքացրած ջեռոցում և թխել 20 րոպե:

նյութի աղբյուր` recipes.am

Դիտվել է 1781 անգամ

online-tv.am

Нравится 0