Վարունգի թթու | online-tv.am

Վարունգի թթու

20:00 15.08.2012

Բաղադրություն

 

 

 

Վարունգ,
կանաչ լոլիկ,
պղպեղ,
լոբի,
սխտոր,
քացախ,
քարաղ

 

 

 

Պատրաստման եղանակ

 

 

 

Վարունգը լավ լվանալ, հետո 5-6 ժամ դնել բավական ուժեղ աղաջրի մեջ: Աղաջրի հետ միասին պետք է խառնել նաև քացախ, բայց ոչ շատ, և ծեծած սխտոր: Ջուրը լցնելուց հետո թթվի զանգվածը սեղմել, որպեսզի ջուրը բարձրանա երես: Վրան քար դնել Մինչև վարունգի թթվելը ամանը կափարիչով պետք է փակել, իսկ հետո կափարիչը վերցնել և ծածկել երկտակ մառլյայով: Թթվի երեսին առաջացող սպիտակ փառը պետք է պարբերաբար մաքրել: Այս թթվի համար պետք է օգտագործել քարաղ: Սովորական կերակրի աղից թթուն փափկում է:

նյութի աղբյուր` recipes.am

 

 
Դիտվել է 4486 անգամ

online-tv.am

Нравится 0